Lemondott Bodonyi Csaba, Tokaj főépítésze; a Széchenyi- és Ybl-díjjal is kitüntetett  szakember – mint levelében jelezte – a városházán az utóbbi időben kialakult gyűlölködő légkörben nem kíván dolgozni. Májer János polgármester szándékának megváltoztatására kéri az építészt.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzata szombaton juttatta el az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatához (onkormanyzat.mti.hu) Bodonyi Csaba levelét, amelyben tudatja Tokaj polgármesterével és jegyzőjével, hogy csaknem 25 évvel azután, hogy elvállalta a városi főépítészi posztot, december elsejével megválik hivatalától.
„Nem tudok – mert nem is lehet – a városházán kialakult, s a politikai kultúrát nélkülöző légkörben, a polgármester és munkatársai (beleértve magamat is) elleni trófeavadász lincshangulatban, a folyamatos öncélú konfliktuskeresésben, vádaskodásban-védekezésben, gyűlölködésben tovább dolgozni” – írta Bodonyi Csaba.
A főépítész leszögezte: ő használni, és nem harcolni szeret; örül annak, hogy hivatali ideje alatt Tokajt Hild-éremmel, Kós Károly-díjjal, a Kultúra Magyar Városa 2008 díjjal tüntették ki, a történelmi borvidék kiérdemelte a világörökségi címet, és munkáját a 2005. év főépítésze címmel ismerték el.
Májer János, Tokaj független polgármestere az ÖS-hez eljuttatott levelében szándékának megváltoztatására kérte Bodonyi Csabát. Mint írta, lemondásával újabb, magasan kvalifikált szakember távozna a városból, ráadásul egy olyan szakember, aki 25 éve formálta a település arculatát, az épített és a természeti örökségét.
A polgármester arra kérte Bodonyi Csabát, hogy az ő és a testület között folyó belháborútól tekintsen el, „mert én és a testület is csak epizódok vagyunk a város történelmében”. Májer János nem hagyott kétséget afelől, hogy a főépítész lemondásával nem ért egyet.
„Önt többen szeretik Tokajban, mint nem, nem engedheti meg azokkal szemben, akik szeretik és nagyra becsülik munkáját, hogy a várost cserben hagyja” – fogalmazott a polgármester.