Vasárnap. Barátság Maraton Miskolcon

A valamennyi korosztály számára mozgási lehetőséget biztosító, a „Miskolc Egészséges Ifjúságáért” Alapítvány segítségével megvalósuló, családias hangulatú eseményre a Miskolci Egyetem körcsarnokában kijelölt versenyközpontban négy egyéni (5,2 km, 10,4 km, 20,8 km, 42,1 km) és a négy tagú, női és férfi félmaratoni váltóra lehet jelentkezni. A résztvevők a Miskolci Egyetem-Miskolctapolca között kijelölt 5,2 km-es körpályán teljesítik a választott penzumot. A legrövidebb és leghosszabb táv rajtja 10.30-kor lesz, míg a többi kategóriában érdekeltek 11.30-kor kezdik meg a futást.

Nevezni a versenykiírást is tartalmazó www.hegyimaraton.hu oldalon elérhető nevezési lap elektronikus úton történő kitöltésével, elküldésével, vagy a verseny napján, a helyszínen hagyományos formában (a jelentkezési lap kitöltésével) lehet. A nevezési díjat a rajtszám átvételekor kell majd kifizetni.
Fővédnökök, védnökök

A 2001-ben civil kezdeményezésként indult Barátság Maraton idei felvonásának fővédnökségét Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere és Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere vállalta el. Az esemény védnökeként tisztelte meg a rendezőket Prof. Dr. Barkai László, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dékánja, Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, Szaniszló Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének alelnöke, a MEAFC elnöke, Dr. Főnyedi Gábor, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Testnevelési Tanszékének vezetője és Boda Péter, a Miskolci Egyetem sportlétesítményeinek vezetője.
Minden távot jutalmaznak

További információ a steveszucs@gmail.com e-mail címen kérhető.