A bejelentő a lakásnál várta a járőröket, akiknek elmondta, hogy amikor hazaérkezett azt tapasztalta, hogy az épület hátsó, a kert felé eső bejárati ajtaja meg van rongálva, illetve nyitva találta. Elmondta még, hogy ekkor ért haza testvére is, akivel a lakásba is benéztek, ahol látták, hogy onnan több értékük is hiányzik.

Többek között eltulajdonítottak kerékpárt, televíziót, horgászbotokat, mobiltelefont, ruhaneműket, különféle tisztálkodó szereket és élelmiszereket. Az ott lakók reggel kb. 9 órakor mentek el otthonról, haza pedig délelőtt 11 órakor érkeztek, a betörés az eltelt két órában történhetett.

A forrónyomos intézkedéseken belül hamarosan megérkeztek a Miskolci Rendőrkapitányság helyszínelői is, akik magukkal vitték az elkövetők felkutatása érdekében az egyik nyomkövető kutyát is. „Hari” kutya azonnal szagot fogott és gazdáját egy közeli utcába vezette.

A helyszínen a rendőrök igazoltatták az ott lakókat, majd a házkutatás során előkerültek a másik lakóházból eltulajdonított értékek is. A rendőrök a betöréses lopással alaposan gyanúsítható három férfit (az apát és két fiát) előállították a Miskolci R