Mindössze nyolc évet kaphat (legfeljebb ) a haldokló élettársát napokon át erőszakoló nyugdíjas

 

Szörnyű cinizmussal hagyta meghalni élettársát K. István. A pécsi nyugdíjas összeverte Marika nénit, a szenvedő asszonyt többször megerőszakolta, majd napokon keresztül Chuck Norris-filmeket nézett az agonizáló nő mellett.
A 76 éves Marika néni meztelen holttestét kihűlve, a ház nappalijában, a tévé előtt találták meg néhány napja a pécsi rendőrök. A szakértői vélemény szerint az asszony legalább egy hétig szenvedett a halála előtt, miközben élettársa naphosszat Chuck Norris-sorozatokat nézett DVD-ről.
K. István nemcsak közönnyel tűrte társa kínjait, hanem közben többször meg is gyalázta a védekezésre már képtelen Mari nénit.
A boncolás megállapította, hogy az asszony combcsonttörése miatt nem tudott felállni.
– Amikor megjelent a háznál a rendőrség, tudtuk, hogy nagy a baj, de ilyen borzalomra nem számítottunk – szörnyülködött az egyik szomszéd. – Amióta itt voltak a nyomozók, a férfinak nyoma veszett, pedig előtte mindennap láttam a kertben – mondta az utcabeli, aki szerint rendszeresen veszekedett, és időnként össze is verekedett a két nyugdíjas.
Az ügyben még tisztázni kell, hogy az asszonyon lévő zúzódások eséstől vagy K. István ütéseitől származnak. Ettől függ, hogy segítségnyújtás elmulasztásával vagy halált okozó súlyos testi sértéssel vádolják meg a férfit, aki egyelőre szabadlábon védekezhet. Tettéért legfeljebb 8 éves börtönbüntetést kaphat.
(Bors nyomán)