Debrecen határában, a 47- es főúton néhány kocsival éjszaka is folytatódik a péntek reggel 7 órakor megkezdett, félpályás útlezárással járó demonstráció; Miskolcon, a 3-as úton, a Felsőzsolca felőli oldal külső sávjában maradnak tüntetők éjszakára.

A nap folyamán Hajdú-Bihar megyében hat útszakaszon lassították a forgalmat félpályás útlezárással. Egy-egy helyszínen 15-20 kocsival, transzparensekkel, zászlókkal hívták fel a figyelmet követeléseikre a résztvevők, akik a nap során váltották egymást a munkaidejükhöz, műszakbeosztásukhoz igazodóan.

Öt helyszínen este hat és hét óra között befejeződött a demonstráció, de a 47-es út debreceni bevezető szakaszán reggelig kitartanak a legelszántabb tüntetők – közölte Kiss János, a Független Rendőr Szakszervezet észak-alföldi regionális elnöke a helyszínen.

A demonstrációk helyszíni szervezőinek tájékoztatása szerint az autósok többnyire szolidárisak voltak a megyében a demonstrálókkal: dudálással, fényszóróvillantással, integetéssel bíztatták a tüntetőket, de akadtak olyanok is, akik nemtetszésüknek adtak hangot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szinte mindenhol befejeződött a demonstráció, egyedül Miskolcon, a 3-as úton, a Felsőzsolca felőli oldal külső sávjában maradnak tüntetők éjszakára. A résztvevők itt azt mondták: kitartanak szombat reggel 7-ig.

Országszerte mintegy száz helyen tartott félpályás útlezárással járó demonstrációt pénteken a Liga Szakszervezetek, az akcióval azt szeretnék elérni, hogy a kormány üljön velük újra tárgyalóasztalhoz az új munka törvénykönyvére vonatkozó, a munkavállalókat szerintük alapvetően hátrányosan érintő javaslat átdolgozásáért.