Egy fészerben akasztotta fel magát a cigányokkal harcoló Véderő parancsnoka

Meg nem erősített információk szerint Eszes Tamás, (az archív képen középen)a Véderő parancsnoka egy fészerben akasztotta fel magát – írja a heol.hu. A rendőrség a beszámoló szerint még helyszínel a faluban.

Eszes Tamás a legutóbbi polgármester-választáson jelöltként is indult Gyöngyöspatán, de veszített a Jobbik jelöltjével szemben.

Júniusban egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte Eszest a Gyöngyösi Városi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt. A nem jogerős ítélet végrehajtását a bíróság négy évre felfüggesztette. A vád szerint Eszes Tamás ellenállt a rendőri intézkedésnek, amikor június 13-án hajnalban garázdaság gyanújával elő akarták állítani Gyöngyöspatán. Többször az egyik intézkedő rendőr arca felé ütött, majd harapott és rúgott.

Az incidens azután történt, hogy a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje bejelentette: vasárnap késő este rátámadt Eszes Tamás, aki a Véderő parancsnokaként indult a faluvezetői posztért a július 17-i időközi polgármester választáson.

A Véderő az április 22-24. közötti időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort Gyöngyöspata határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. Április 26-án késő este a Véderő tagjai összeverekedtek helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, illetve a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen indított eljárást, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.