Csézy – Villámkarrier milliókért? Miről írt a vastagbor.blog.hu  2008-ban?

Csézi Erzsi körüli hírek, nyilatkozatok és összefüggések ma vasmarokkal ragadtak meg és kicsit kirántottak minket a farsang forgatagából, de azért igyekszünk majd hamar magunkhoz térni. Ennek ellenére nem vagyok biztos benne, hogy Csézy megér ennyi szót. És azon is elgondolkoztam, hogy megérhet-e a Balla Bútornak tulajdonosának Lajos Lászlónak -Csézy kedvesének- 50 milliót a lány karrierjének beindítása?borb21

 

Annak ellenére, hogy tudjuk, manapság a tehetség és a szorgalom nem elég a kánaánhoz én Zeroval ellentétben nem vitatnám el ezeket a hölgytől, de hozzá kell tennem: meglepően gyanús körülmények között történt az első helyének megszerzése. Tudvalevő , hogy Szekeres Adrienn és Csézy egálra végzett a dalfesztivál selejtezőjében, de több közönségszavazattal az ismeretlen Csézy megverte a többszörös platinás Adriennt.

„Egy rajongótábort felépíteni évek munkája, egyszerűen képtelennek tartom, hogy egy, a semmiből előjött énekesnőt jobban szeressen a közönség, mint valakit, aki csak a legutóbbi lemezéből 12 ezer példányt adott el – jelentette ki felháborodottan Kiss Gábor , Adrienn producere. – Nem is beszélve arról például, hogy még 10-én is lehetett küldeni SMS-t a meghirdetett számra, holott péntek este (8.-án) volt a döntő. Felmerül a kérdés, hogy akkor mikortól is élt az a vonal? – sorolja kérdéseit a producer, akihez többen is csatlakoztak felháborodásukban:

Szatmári Orsi énekesnőnek és a fiestás Knapik Tomásnak sem tetszik az egész verseny. Az eredményhirdetés előtt kaptam el egy beszélgetést Csézy és a menedzsere között. Ne feledd, három perc, és tiéd a világ! – hangzott el a mondat. Akkor jöttem rá, hogy itt valami nem stimmel. Amikor kiderült az eredmény, teljesen meglepődtem. Ezt a versenyt Szekere Adriennnek kellett volna nyernie, és számomra ő is nyerte – jelentette ki Orsi, aki szerint előre is le lehet szervezni egy ilyen verseny végeredményét, csak akkor nem kell hülyének nézni a többi 14 előadót.

Knapik Tamás, a Fiesta gitárosa ennél keményebben fogalmaz. Szerintem ezt a döntőt, úgy ahogy van, újra le kéne játszani, csak most tisztességesen! – mondta, és elárulta, az egyik producer meg is fenyegette. – Nem szólt a mikrofon az első refrénig, ezért próbáltam elérni, hogy újra elénekelhessük a dalt, és persze hogy a zsűri újra szavazhasson is. Ám a producer közölte velem: ne feszítsem túl a húrt, örüljek, hogy itt vagyok. És különben is, miért szavaznának újra, hiszen már délután látták a produkciókat a főpróbán.
A műsort élőben közvetítő Magyar Televízió sajtóosztályán közölték: a nézői voksokat közjegyző hitelesítette, aki a szavazást az elejétől a végéig figyelemmel kísérte, és ennek alapján törvényesnek ítélte a voksolás lebonyolítását.

Nu, ennyit a tényekről és most egy kis agyalgatás, mivel a fantáziánk szárnyal, viszont olyan csórók vagyunk, hogy nem lenne pénzünk pereskedni senkivel.
Valóban olyan csóró az mtv, hogy a Balla Bútornak kellene szponzorálni és kifizetni az Euroviziós Dalfesztivál 50 milliós közvetítési jogát?
Mi van ha igen, és ha megtették már ezt a péntek esti magyar selejtezők előtt?
Elég lenne 50 millió támogatás, hogy az nyerje a versenyt akit én szeretnék vagy a közvetítési jogon kívül kellene még lobizznom itt-ott?
Mennyivel kell mélyebben a zsebbe nyúlni, hogy valakit külföldön is felnyomassunk?

Természetesen a Vastagbőr mindekiről a legjobbat gondolja, Csézyről meg pláne, hisz ő is megmondta „akkora rajongótábora van Borsod megyében, hogy akár több ezer szavazatot is begyűjthetett tőlük péntek este és simán megnyerhette a versenyt.”