A befejező etapot jelentő vasárnapi  Budakeszi-Budapest közötti 21 km-es táv rajtjához úgy álltak oda a sportolók, hogy a miskolci Németh Csabának (vidi.hu) 15 perc előnye volt a második helyezett Fancsalban élő Bogár Jánossal (EVSC-Hell) szemben. A borsodi riválisok, akiket régi sportbarátság köt össze, ezúttal is kiszolgálták a szurkolókat. A fővárosi célba az összetett versenyből már az első napon – feladás miatt  – kiszállt német Stephan Gunzelmann futott be az élen, 1:26:30 órával nyerte meg a befejező félmaratont. Bogár János igazi sportemberhez méltóan az utolsó szakaszon sem adta fel, nagy tempót diktálva, 1:30:12 órával ő érkezett másodikként a célba, ahová mindössze 3:19 perc elteltével beérkezett az erejét kiválóan beosztó terepfutó-klasszis Németh Csaba is, aki bő 12 percet megőrzött előnyéből, így elhódította az összetett elsőséget.

„Az utolsó szakaszt csak elronthattam volna, hiszen a hegyi, vagy terepfutó versenyekkel ellentétben aszfaltos viadalon közel azonos képességű futók között a 15 perc jelentős fórnak számít – mondta a fővárosi célban Németh Csaba, aki az úszó olimpiai bajnok Czene Attila államtitkártól vehette át a díjakat. – Bogár János, akivel tiszteljük, becsüljük egymást, minden métert, kilométert komolyan vesz, nagyon erős versenyző. Ezért is próbáltam látótávolságban tartani, de egy nagyobb lejtőn ennél is jobban eltávolodott tőlem, a célig azonban már nem tudott jelentősen faragni a hátrányából. Természetesen örülök az elsőségnek, köszönöm a sok biztatást! Jánosnak ezúton is szívből gratulálok! Bízom benne, hogy az idei sikeres rendezés után jövőre még jobb lesz a Frank Tibor nevével fémjelzett megújult „Bécs-Budapest”!

Németh Csaba és Bogár János előreláthatóan november 6-án, vasárnap, Miskolcon, a XI. Barátság Maratonon méri össze legközelebb tudását.

Végeredmény, abszolút (320 km):

1. Németh Csaba (vidi.hu) 25:32:23,

2. Bogár János (Encsi VSC-Hell) 25:43:30,

3. Herbák Gergő (X2S TEAM) 27:26:17.