Huszonhárom év küzdelem után szerezte meg élete első bajnoki címét Magosi Norbert

A salakmotor országos egyéni bajnokság harmadik, záró fordulójában még két vaspapucsos is esélyes volt a bajnoki címre. Az első kettő, a gyulai és a miskolci forduló után Magosi Norbert 21 ponttal állt az első helyen megelőzve a 18 pontos Szatmári Lászlót és a 15 pontos Stefáni Attilát.

A debreceni viadalon 12 salakos küzdött az elsőségért, a négy alapkör nem hozott meglepetést, az esélyesek jutottak a két elődöntőbe. A verseny érdekessége volt, hogy az indító meghibásodása miatt a futamokat kézzel indították. Az elődöntőkből a címvédő Tabaka mellett Szatmári, Magosi és a szlovén Matija Duh került a fináléban. A végső etapban Magosi rajt-cél győzelmet aratott Tabaka, a szlovén és Szatmári előtt.

Három forduló követően Magosi Norbert (archív fotó)lett az egyéni magyar bajnok megelőzve Szatmárit. Magosinak 23 évet kellett várnia első bajnoki címére. A harmadik helyre a debreceni Tabaka József került, az ő teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert a miskolci fordulóban vállsérülése miatt nem indult, így két forduló összesítésével harcolta az országos egyéni bajnoki harmadik helyet. A verseny érdekessége, hogy ezen a verseny debütált a Gázvezeték utcai pályán a nemrég átadott légpalánk, de szerencsére bukás nem volt.