Borzalmas balesetben vesztette el elsőszülött fiát Kis Sándor és felesége, Mónika. A 17 éves Sanyi aznap megismert barátjával Miskolc felé tartott, hogy szerelmét meglepje, ám soha nem ért oda: Nyékládháza és Emőd között kocsijuk – eddig ismeretlen okok miatt – áttért a szembejövő sávba, ahol egy kisteherautóval ütközött. Mindkét fiú azonnal meghalt, a kisteherautóban ülők megsérültek.

– Mosolyogva búcsúzott el aznap tőlem Sanyika, és azt ígérte: nemsokára hazajön, és segít fát pakolni – zokog a fiú édesanyja, Mónika, aki férjével együtt még képtelen elfogadni, hogy szeretett gyermekük nincs többé.

– A fiút, aki az autót vezette, csak aznap ismerte meg Sanyi. A srác frissen, de igen rossz állapotban vásárolta a kocsit, az egyik kerekét is ki kellett cserélni. Sanyi segített neki ebben, mivel vezetni ugyan még nem tudott, de rajongott az autókért. A fiú azt mondta Sanyinak, hogy ralis, és jól vezet. Gondolom, felajánlotta, hogy az új autón elviszi a Miskolcon élő barátnőjéhez – eleveníti fel a történteket Sándor, az édesapa. Ám Sanyi borzalmas árat fizetett hiszékenységéért. Kiderült: a 21 éves sofőr hazudott, még jogosítványa sem volt a fiatalembernek.

– Mindig szemmel tartottuk Sanyit, nagyon féltettük őt. A barátnőjéhez vonattal vagy busszal ment, gondolom, örült, hogy most gyorsabban odaér. Ha tudom, hogy kocsival akar menni, soha nem engedem el. Megnéztük a helyszínt, de féknyomot nem láttunk. Valószínűleg egy padka dobhatta meg őket – véli a gyászoló apa-írja a bors.hu a tragikus balesetről