Molnár Attila: a családi házas övezetekben csökkentjük, a társasházas övezetekben pedig növeljük a szelektív hulladékgyűjtő szigetek számát

Molnár Attila, az AVE Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója az  új, elfogadás előtt álló hulladékgazdálkodási törvénnyel kapcsolatban az eszakhirnok.hu-nak elmondta: a törvény fő célja a hulladékképződés megelőzése, a képződő hulladék minél nagyobb arányú begyűjtése és hasznosítása. A törvényről előzetesen elmondható, hogy szemléletváltásra ösztönöz, rendelkezik az elkülönített gyűjtési rendszer felállításáról, a hasznosítási arányok növeléséről.
Ebbe beletartozhat az is, hogy az új törvény szellemében az AVE Miskolc Kft. is megkezdi a háztól való szelektív hulladékgyűjtést, ami azt jelenti, hogy zsákos begyűjtést alkalmazna a családi házas övezetekben, elhozva a háztartásban keletkező, szelektíven gyűjthető hulladékot. De hogy ennek pontosan milyen metódusa, megvalósulása lesz, azt csak a törvény elfogadása, majd annak szellemében a begyűjtési eljárás pontos kidolgozása után lehet elmondani. Amennyiben megvalósul a családi házas övezetek esetén a szelektív hulladék elkülönített begyűjtése, akkor meg lesz annak a lehetősége, hogy a meglévő szelektív hulladékgyűjtő szigetek számát a családi házas övezetekben csökkentsük, a társasházas övezetekben pedig növeljük.