Szeptember végén, egy éjszaka orvvadászaton érték tetten a vadőrök Kazinczi Istvánt, Tiszatenyő fideszes polgármesterét. A Népszava úgy értesült, a települést harmadik ciklusban vezető politikusnál házkutatást is tartott a rendőrség, melynek során egy őzet és négy nyulat találtak. Információik szerint a polgármester több jogszabály ellen is véthetett, például nem volt engedélye egyik állat elejtésére sem, illetve idegen területen – állítólag a tiszapüspöki Hofi Géza Vadásztársaság birtokán – vadászott.

Kazinczinak egyébként van vadászvizsgája. Forrásaik szerint tettenérésekor nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, és a helyszínen megvárta a rendőrök kiérkezését. Hogy voltak-e társai is, illetve az ilyenkor kötelező teszt tanúsága szerint fogyasztott-e alkoholt, arról egyelőre nem lehet tudni.

A kistérség honlapja szerint egyébként a falusi vendégfogadás, a vadászati, a horgászati, a vízi és lovas sport lehetőségek teszik vonzóvá a környéket; a vadászok elsősorban vadkacsát és fácánt ejthetnek zsákmányul.

A Népszava úgy tudja, hogy a polgármester fegyvereit lefoglalták, vadászengedélyét pedig elvették a rendőrök. Ellene – a cselekmény körülményeitől függően – lopás, de akár természetkárosítás vagy állatkínzás miatt is eljárás indulhat.

A szoljon.hu hírportál tudósítása szerint egyébként Kazinczi épp azon a napon vehette át az „Év Polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű díjat Jászberényben, a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén.