Novembertől nem sugároz déli híradót az RTL Klub

Novembertől nem sugároz déli híradót az RTL Klub és nem szerepel a programjában a Fél kettő című műsor sem – derül ki a csatorna pénteken közzétett közleményéből. A kereskedelmi televízió a megváltozott piaci helyzettel indokolja a döntést. Ugyancsak a jövő hónaptól nem látható a csatornán a Reggeli című műsor az eddigiek szerint, a Csak Csajok viszont megújult formában várja a nézőket – olvasható a kommünikében.

 

A televízió a döntést azzal indokolja: a reggeli órákban a kereskedelmi szempontból fontos tévézők száma olyan alacsony Magyarországon, hogy gazdaságosan nem lehetséges ilyen méretű és színvonalú műsorokat készíteni. A közlemény szerint a csatorna olyan új műsorpolitikát kíván bevezetni, amellyel az eddigi eredmények hosszú távon is fenntarthatóak.

„Az RTL Klub fennállása óta rendkívüli mértékben megváltozott a televíziós piac, amelyen immár csaknem 100 magyar nyelvű csatorna közül választhatnak a nézők. A túlzsúfolt piacon és a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek. Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját” – olvasható a közleményben.

Az RTL Klub reklámbevételeinek jelentős részét a főműsoridőben és a főműsoridőt megelőző órákban szerzi. A televíziós reklámpiac pedig elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni, hogy a magyar piacon a jelenleg lehetséges maximális, de az eddigieknél szerényebb reklámbevételeket elérhesse.