Hetvenöt roma fiatal lépett be rendőrség állományába jelentette be a Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke által tartott közös beiktató ünnepséggel egybekötött sajtótájékozatón.

1996-ban már elkezdődött egy országos ösztöndíj program a roma fiatalok felzárkóztatására, mondta Pintér Sándor belügyminiszter, akkori országos rendörfőkapitány, de ez később lelassult. A kormány ennek fog új irányt szabni, 75 ösztöndíjas számára biztosít lehetőséget rendőrképzésre, folytatta Pintér. A 75 fiatallal a 2010/2011-es tanévre kötöttek szerződést. Az ösztöndíjasok mellett további támogatási programot biztosítanak érettségizett és diplomás romáknak. Az érettségizett fiatalok két év múlva lehetnek rendőr tiszt-helyettesek, a diplomások pedig közalkalmazotti státuszba kerülnek, ahol egy év átképzés után rendőrtisztek lehetnek.

Van olyan probléma amit csak azok tudnak megérteni és elvégezni, aki abból vagy hasonló közegből érkeztek. Pintér hozzátette, hogy mától az itt jelenlévő 75 ember nem roma, hanem rendőr, és ezt ne felejtsék el a későbbiekben sem-írja az index.hu