Kínában külföldi gyártó csak hazai céggel együttműködve gyárthat autókat, ezért az indai kézben lévő Tata a Cherry-vel fuzionál. Hamarosan véglegesítik a Jaguar Land Rover és a kínai Chery közös vállalatát, mely gyártani és értékesíteni is fogja a brit cég termékeit Kínában. A kínai törvényeknek megfelelően külföldi gyártó csak akkor létesíthet gyártóüzemet az országban, ha ezt kínai céggel közösen, vegyesvállalatként teszi, és vállalja, hogy kizárólag a kínai piacon értékesített almárkákat is létrehoz.

A JLR hosszú évek óta folytat tárgyalásokat lehetséges kínai partnerekkel, és úgy hírlik, a Chery-ben megtalálták a helyi gyártás beindításához szükséges partnert. A JLR már így is közel száz kereskedést nyitott az országban, köztük a fővárosban, Pekingben, melytől évi négyszáz autó eladását várják. Főleg a Land Rover népszerű, de ez változhat, amikor elkészülnek az első helyi gyártású, kizárólag Kínában piacra kerülő Jaguar és Land Rover modellek.

Az 1997-ben alapított Chery jelenleg Kína legnagyobb járműexportőre, az idei év első nyolc hónapjában 107 851 autót küldött külföldre, ami 88 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A kínai kormány jelenleg próbálja féken tartani a külföldi-kínai autógyártó vegyesvállalatok alapítását, mivel attól tartanak, hogy a jelenlegi növekedési ráta nem fenntartható, és nem szeretnének abba a helyzetbe kerülni, hogy a termelés jelentősen felülmúlja a keresletet.