A legjobb munkahelyek Miskolcon. Bosch

Panaszkodik az egyik olvasónk, hogy csak 62 ezer forintot+ cafetéria keresett (440 Ft./ nap, ezt csak helyben lehet elkölteni egy horror áras büfében, sport szelet 80 forint) ezért a pénzért három műszakban dolgozott, állva, egy hónapig a miskolci Bosch-ban. (Képünkön Orbán Viktor és Kriza Ákos álldogál Bosch-ban.)
dr. Ficzere Ferenc, a Robert Bosch Kft. regionális kommunikációs igazgatója az eszakhirnok.hu-nak elmondta, hogy a legalacsonyabb órabér jelenleg bruttó 488 forint. Ezt havi bruttó 84.912 forintnak felel meg 174 órás normál munkaidő teljesítése esetén. Az alapbéren kívül további juttatás a műszakpótlék és a bónusz, amely a munkaidő-beosztástól és teljesítménytől függően további kb. 25.000 forintot jelent. A nettó fizetés ennek alapján kb. 75.000 – 80.000 forint havonta a legalacsonyabb fizetés esetén is. A termelésben dolgozók havi nettó keresete 75.000 forint és 250.000 forint között mozog, teljes munkaidő esetén.

 

A cég az  étkezési támogatást mindezek felett biztosítja a dolgozóknak, amely napi 435 forint, és elsősorban meleg étel fogyasztására szolgál. Egy leves és egy főétel ára az étkezőben 550 forint, amely ebben az esetben a dolgozónak 115 forint önköltséget jelent.

Bérelt munkaerő alkalmazása minden olyan vállalatnál bevált gyakorlat, ahol a termelés szezonális ingadozása jellemző. Természetesen az alkalmazott munkavállalóknak csak kis hányada és a kezdő munkavállalók esetében választjuk legtöbbször ezt a foglalkoztatási formát. Az is bevált gyakorlat, hogy a jól teljesítő bérelt munkaerőt lehetőség szerint saját állományba vesszük át és a természetes fluktuációból adódó létszámcsökkenést is elsősorban velük pótoljuk. A saját állományú és bérelt munkaerők között semmilyen különbséget nem teszünk, erre egyébként is törvényi kötelezettségünk van.

A levélben említett példa abban az esetben fordulhatott elő, ha a dolgozó bérelt munkaerőként volt foglakoztatva, nem dolgozta le az adott hónapban a 21 munkanapot, esetleg táppénzen volt néhány napot.

A jövő héten a Miskolci AVE fizetéseivel foglakozunk. Információink szerint szeptemberben. a dolgozók komoly jutalmat kaptak. (A havi jövedelem 80 százalékát?) A cégnél egyébként átlag felettiek a pénzek. Utanézünk, hogy mennyit kapnak a „csüngősök” azaz a kukás autó végén repkedő melósok.