Nagy Zsófia nyerte meg a Magyar Telekom helló holnap nevű sajtódíját

Az RTL miskolci és debreceni tudósítója, Nagy Zsófia nyerte meg a Magyar Telekom helló holnap nevű sajtódíját. Riportfilmje egy fiatal párról szól, akiknek elegük lett a nagyvárosi életből, és egy erdőben álló parasztházba költöztek, ahol önellátásra rendezkedtek be. A pályázaton a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos anyagokkal lehetett indulni.

 

A rövidfilm egy fiatal párról szól, akik megunták a nagyvárosi nyüzsgést és a Bükk hegységbe költöztek egy kicsi faluba, Ómassára, hogy harmóniában élhessenek a természettel. Saját maguk újítottak fel egy parasztházat, és önellátásra rendezkedtek be: állatokat nevelnek, veteményeznek.

„Este olyan elégedetten tudunk leülni vacsorázni, mert megvan a gyümölcse a munkánknak.”

A filmet Nagy Zsófia, az RTL Híradó miskolci és debreceni tudósítója készítette három kollégájával.

A pályázatra a fenntartható fejlődésről szóló anyagokkal lehetett nevezni. Olyanokkal, amelyek például a környezetvédelemről, a klímaváltozásról vagy a fenntartható fogyasztásról szólnak.

A film főszereplői Nagy Zsófia gyerekkori barátai, így közelről nézte végig, ahogy megvalósították álmukat, és beköltöztek a természetbe.

„Sok mindent látnak, amit mi nem látunk, egymással is több időt töltenek el, minőségi időt, járják a természetet, ezek nagyon jó dolgok, és úgy látom, hogy boldogabbak lettek, mióta fent élnek” – mondta Nagy Zsófia, az RTL Híradó tudósítója.

„Kijövök az udvarra, és az erdőt látom, nem a fényeket, a városi épületeket, a szép autókat, a műanyag életet, a műanyag embereket, hanem a természetet.”

A 6 perces kisfilmet már több televízió is vetítette. A díjjal az RTL Híradó tudósítója egymillió forintot is kapott.