Káli: az új vezetésnek ötlete sincs a városfejlesztésre és új munkahelyek teremtésére

Egy nappal Orbán Viktor miskolci látogatását követően, pénteken tartott demonstrációt az MSZP városi szervezete a Városház téren. A borsodi megyeszékhely belvárosában háromezren gyűltek össze, bár Káli Sándor helyi MSZP-elnök szerint többeket igyekeznek megfélemlíteni.

Miskolc korábbi polgármestere arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy „számos példa van arra, hogy akit egy ilyen ellenzéki eseményen lefotóztak, utána eltávolították a munkahelyéről”. Káli Sándor szerint „Miskolcon ugyanaz az ámokfutás zajlik, mint az országban. A polgármesteri hivatal intézményeiből számos olyan szakembert váltottak le, akik saját területükön odáig kiemelkedőt nyújtottak. Helyettük a haverok, rokonok kerültek pozícióba.”

Napi gondok

A korábbi városvezető szerint Miskolcon mára a hivatal napi működése került veszélybe és „ennek köszönhető, hogy a város büdzséjéből kétmilliárd forintot zárolni kellett”. Az MSZP miskolci elnöke a vicc kategóriába sorolta, hogy a korábbi önkormányzat által megnyert és az új grémiumnak átadott 50 milliárd forint értékű pályázatokat most „átcímkézik és Új Széchenyi Terv logókkal látják el”. Káli szerint a csütörtökön átadott Bosch beruházást – melyet Orbánék saját sikerként könyvelnek el – a szocialista kormány egymilliárd, a város pedig több százmillió forinttal támogatta. A miskolciak nevében kifogásolta, hogy az „új vezetésnek ötlete sincs a városfejlesztésre és új munkahelyek teremtésére, egy évvel az önkormányzati választások után még mindig a visszamutogatás megy”-írja a hvg.hu