Páros lábbal szállt bele a magyar futballba az egykori diósgyőri légiós, Rohan Ricketts, aki egy szigetországi interjúban lesújtó képest festett a bő egy éve Miskolcon tapasztalt viszonyokról.

– pepsifoci.hu – Nem valószínű, hogy sok magyar szurkoló emlékszik Rohan Ricketts nevére. A futballista a Diósgyőr alkalmazásában állt egy ideig: nagy reményekkel érkezett, de nem váltotta meg a világot. Leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a második csapat egyik mérkőzésén az edző jelzése ellenére nem volt hajlandó elhagyni a pályát, ezzel pedig alaposan kiakasztotta az akkori szakmai vezetőt, Tornyi Barnabást is.

A balhés angol most egy év távlatából is bele tudott rúgni még egyet a magyar futballba, egy The Sun c. lapnak adott interjúban festett igencsak negatív képet az itteni tapasztalatokról.

– Angliába, az MK Donshoz kellett volna igazolnom, de aztán Magyarországra kerültem. Szörnyű döntés volt. Már amikor leszállt a gépem, megváltozott a klub ajánlata. Az edző sem akart igazán, gyanús volt az egész hely, és azóta is tartoznak nekem, valószínűleg azt a pénzt már soha nem látom – mondta Ricketts, aki Moldovában is eltöltött egy időszakot.

– Jött egy orosz ügynök, és azt tanácsolta, menjek Moldovába. Átverés volt az egész. A játékosok cigiztek az öltözőben, a meccsek előtt meg benyomtak 4-5 sört. Ott voltam bundamegbeszéléseken is. Kicsit furcsa volt, de igazából vicces is. Mondjuk az már nem, hogy a csapattársaim loptak tőlem.

A támadó a manipulált eredmények kapcsán is elővette Magyarországot.

– A bundázás ott is megvolt. Az edző is gyanította, hogy a játékosok pénzt vesznek fel, nagyban ment a biznisz – nyilatkozta a bulvárlapnak.

Ricketts azt is megemlítette, több állomáshelyén is huhogtak neki a drukkerek, és bár hazánkban ez nem volt jellemző, az a közöny, ami fogadta, visszataszító volt számára.

pepsifoci.hu