Újra ölt a Latinovits-átok

Színházi berkekben azt suttogják, akit megkérnek, formálja meg Latinovits Zoltánt, azt utoléri a síron túli bosszú. Három színész kollégája után szombaton Huszár Zsolt is tragikus körülmények között hunyt el.

Hátborzongató felfedezést tett 2008-ban a Bors egyik újságírója. Kollégánk a Latinovits Zoltán életéről szóló színdarabok tanulmányozása közben arra lett figyelmes, hogy azok a színészek, akik megkaptak egy olyan szerepet, amelyben a nem természetes körülmények között elhunyt színészóriást kellett megformálniuk, mind tragikus körülmények között meghaltak. Bubik István, Bertók Lajos és Selmeczi Roland életében volt egy közös pont: mindhármukat felkérték Siposhegyi Péter író A győzelem ára című, Latinovits életéről szóló darabjának főszerepére. Bubik először nem vállalta a feladatot, mert úgy gondolta, Isten kísértése lenne Latinovits bőrébe bújni. Két évvel később mégis igent mondott, de a darab sosem került színpadra, mert a színész egy tragikus autóbalesetben elhunyt. A stáb szomorúan keresett új színészt, Bertók Lajosra esett a választás. Lajos elvállalta, de nem sokkal később a Dunába fulladt. Az író ezek után nem akart foglalkozni a darabbal, ám később megint megkeresték, és Selmeczi Rolandot ajánlották a főszerepre. Az író rábólintott, a színész másnap meghalt.

Huszár Zsolt, az Új Színház fiatal tehetsége szombaton szenvedett halálos kerékpárbalesetet, néhány nappal Latinovits születésének hetvenedik évfordulója után. A színészt elütötte a 41-es villamos. Hátborzongató egybeesés, hogy Zsolt is Latinovits bőrébe bújt a Röpülés boldogsága című darabban-írja a bors