Az avasi városnegyedben, egy tízemeletes lakóház tetejéről a mélybe dobta három-, hét- és nyolcéves gyermekét, akik szörnyethaltak

Harminc esztendővel ezelőt t döbbenetes bűncselekmény borzolta fel a kedélyeket hazánkban. Egy apa három gyermekét gyilkolta meg. A toronyházból kihajított kiskorúaknak esélyük sem volt a túlélésre.

Nagy vihart kavart Magyarországon 1981 nyarán, hogy K. Ferenc brutálisan végzett négy gyermeke közül hárommal. Röviddel később a miskolci Megyei Bíróság halálbüntetéssel sújtotta a férfit előre kitervelten, több személyen elkövetett emberölésért. A Magyar Hírlap ’82 elején ezt írta az ügyről „Kivégezték a gyermekgyilkost” című tudósításában: „Mint ismeretes, a többszörös gyermekgyilkos 1981 július 11-én Miskolcon, az avasi új városnegyedben, egy tízemeletes lakóház tetejéről a mélybe dobta három-, hét- és nyolcéves gyermekét, akik szörnyethaltak.”

A véres családi drámával kapcsolatban az M.H. megjegyzi, hogy a famíliához tartozó tízesztendős kisfiú csak azért maradt életben, mert elmenekült otthonról. A Legfelsőbb Bíróság 1982 január 14-én helybenhagyta az első fokú ítéletet. K. Ferenc védőjének kegyelmi kérvényét elutasították, s február elején kívégezték a tettest. Magyarországon a halálbüntetést 1990-ben törölték el, az utolsó akasztás ’88 nyarán volt.