Megtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő sztrájk- és tüntetéssorozatát. Az érdekvédők bírósághoz fordulnak, szerintük a rendőrség politikai nyomásra hozta meg döntését. Kijelentették: ha a bíróság is elutasítja felülvizsgálati kérelmüket, más módon, de megtartják akciójukat

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, az akcióegység operatív törzsének egyik vezetője emlékeztetett: a mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélést, nagygyűlést tartana, és félpályás útlezárásokkal lassítaná országszerte a közúti forgalmat.
Közlése szerint a rendőrség külön határozatokban, ugyanarra hivatkozva tiltotta meg mind a tizenkét, különféle helyre és időre bejelentett rendezvényüket. Az október 1-jére bejelentett Kossuth téri megmozdulásuk megtiltását nonszensznek nevezte, mert a határozat szerint a rendezvény zavarná az Országgyűlés munkáját, holott szombat délután nem tartanak ülést.

Kónya Péter megjegyezte, korábban olyan napon engedélyezték az élőlánc megtartását a parlament körül, amikor éppen ülésezett a Ház.