Életforma-váltás határán áll Borsod- Abaúj-Zemplén megye, a nagyipari életforma, amely  a megyére jellemző volt, már a múlté, a jövő pedig a mezőgazdaságé és az arra épülő feldolgozóiparé – nyitotta meg Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a VI. Coop Rally-t.

A kormánymegbízott szerint a megyének jók a mezőgazdasági az adottságai, ám a feldolgozóipar fejlesztéséhez sokat kell tenni. Erre hozta jó példának a Borsodi Sörgyárat, amely innovatív tevékenységével példát adhat a fejlesztésekhez.

A Coop Rallyn mintegy 80 cég 94 autója indul az úgynevezett gyorsan forgó áruk, azaz az FMCG-szektor képviseletében. A rallyn résztvevő cégek és az ott induló versenyzők a kiskereskedelem 15 százalékát és az élelmiszeripar 20-25 százalékát fedik le. Ez mintegy 1000 milliárd forintos árbevételt, továbbá mintegy 70 ezer munkavállalót képviselő vállalkozói kört jelent.

A versenyt a vidékfejlesztési tárca is támogatja, mégpedig azért, hogy felhívja a magyar emberek figyelmét arra, hogy keressék a jó minőségű magyar árut a boltok polcain és a piacok standjain.