Részletek: Kormányhivatal B-HAT/246-18/2011 ikt. Sz. végzésében https://acrobat.com/app.html#d=a0HDnpxOh-l5HtKQ4tBnCQ 2011.-ben immár ötödik alkalommal kötelezi eljárás lefolytatására Miskolc Jegyzőjét a Bábonyi Bércen történő szabálytalan szennyvízelhelyezés tárgyában.

Mint ismeretes Miskolc Bábonyi Bércen (is) utcára folyik a szennylé és szabálytalanul szikkasztják a szennyvizet nagyszámban az ott élő lakosok ezzel fertőzésveszélyes és járványveszélyes állapotokat idézve elő.

Miskolc jegyzője semmitmondó indokok alapján jogszabálysértően egyszerűen megszünteti az eljárásokat, annak ellenére, hogy előírások alapján kötelessége lenne intézkedni a kormányhivatal szerint is.

Ezért a kormányhivatal új eljárást rendelt el, melyben osztja az igazságügyi minisztérium azon véleményét, hogy

„ a 21/2009 (VI.30) önkormányzati rendelet (kibocsájtó köteles egyedi szennyvízgyűjtőt építeni a szennyvíz gyűjtésére) megalapozza a folyékony hulladékot szabálytalanul kezelő lakosok ellen a hatósági intézkedéseket. „

Kormányhivatal megállapította, hogy a bejelentéseket követően történő hatósági ellenőrzések alkalmával, amikor a jegyző megállapítja, hogy jogsértés történik, úgy hivatalból kell intézkednie.

Ezért Miskolc jegyzőjének ellenőrzést követően a szükséges intézkedéseket meg kell tennie, áll a határozatban. Azért, hogy az alkotmányos alapjogok a tiszta egészséges biztonságos környezethez való jog érvényesüljön.

Miskolc 2011-08-26

Tisztelettel:

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc