Pataky: Meg kell menteni a magyarokat!

Az énekest utolérte, ami több százezer magyart: svájcifrank-alapú hitelének törlesztőrészlete elképesztő méreteket öltött. Pataky akkor vette igénybe egy bank szolgálatait, amikor feleségétől, Beától külön költözött, és a közelében egy kisebb házat vett magának. Csak rövid ideig örülhetett a „legénylakásnak”, a törlesztőrészlet hónapok alatt az egekbe szökött. Hitele 164 forintos frankkal kezdődött, így két év törlesztés után 7 millióval nőtt meg a tartozása. 

Pataky Attila szerint eljött az idő, hogy az asztalra csapjanak a hitelkárosultak

– Elképesztő, mennyi panasz, félelem és családi tragédia jutott el hozzám az utóbbi hónapokban – panaszolta a Blikknek Pataky Attila. – A bankuzsora károsultjai keresnek, keseregnek. Hihetetlenül felgyorsultak az események, nemrég egy építészmérnök barátom, egykori iskolatársam hívott föl azzal, hogy hat hónapja munkanélküli, két gyerekével, nejével éheznek, képtelen fizetni a részleteket. Elég volt! Zéró toleranciát hirdetek, követeljük, hogy a kormány ígéretéhez híven védjen meg minket, akiket megtévesztettek.

Romlott árut adtak el, és ennek minden következményét velünk akarják megfizettetni aljas módon, végtelen cinizmussal. Nem mentőcsomagot, hanem a megoldást várjuk. Ezt ígérték, így lett kétharmad. Meg kell menteni az állampolgárokat ettől a nemzeti tragédiától, hogy békeidőben, a „művelt Európában” egyedülálló módon földönfutóvá váljanak. Az elmúlt 20 évben hitelek garmadát szabadították a lakosságra. Kihasználták a magyar ember alacsony keresetéből származó anyagi nehézségét, a bankügyekben való járatlanságát. Gyerünk fiúk, munkára fel, dolgozzatok meg a pénzetekért! Mi ezt tesszük születésünk óta – fakadt ki a rocker-írja a blikk.hu