Miskolc-Tapolca. A Hotel Zámbó Jimmy ma már csak szállodatörténelem

A Királlyal igyekszik üzletet csinálni egy mutatványos, aki Zámbó Jimmy Emlékdodzsemjével ütközteti a rajongókat. A miskolctapolcai Hotel Zámbó Jimmy persze nagyobbat szólt az énekes sűrű pecsenyelétől túlcsorduló kakaspörköltjével, kutyájának külön szállodai szobájával.

Zámbó Imre néhai táncdalénekes gigaméretű arcképét csavarozta dodzsemjének hidraulikájára egy mutatványos, aki ettől reméli a forgalom növekedését. Az ötlet cseppet sem királyi, különösen annak fényében, hogy tizenegy éve Miskolc-Tapolcán egy okleveles könyvvizsgáló, a Király első számú magyarországi híve Hotel Zámbó Jimmyre keresztelte panzióját. A tulajdonos a kedvence iránti érzett tiszteletből, rajongásból tartott új keresztelőt, melyre az énekest is meghívta. Zámbó Imre a nyíregyházi koncertje után, késő este érkezett az elsötétített épülethez. Miután fekete Mercedes landolt a bejáratnál, hatalmas tűzijáték kezdődött, s hirtelen kigyulladtak a szálloda fényei, a Hotel Zámbó Jimmy felirattal együtt. A Király átvágta a hotelavató nemzeti színű szalagját, minek utána hatvan szál rózsából szőtt szív alakú csokrot vehetett át. Azonmód körbevezették, s láthatta az étterem falára festett naplementés arcképét, mögötte tengerrel, zöldellő hegyekkel, a Nap helyett alábukó vöröses, sárgás cédékoronggal, az életnagyságú kirakatbábúját egyik fellépőruhájával, melyet Edit asszony lopott ki titokban a ruhásszekrényéből és adta a tulajdonosnőnek.
A Zámbó Jimmy Étteremben persze fellapozhatta a Zámbó Jimmy Étlapot, melyen kedvenc ételeit gyűjtötték csokorba, szerepelt köztük Ragus zöldborsóleves vegyes zöldséggel, Párolt őszibarackos, sült burgonyás rántott csirkecomb, Bő, sűrű pecsenyelével tálalt túrós-kapros nokedlis kakaspörkölt, Oreganóval ízesített tejfeles pulykamell, Fok- és vöröshagymás, majorannás brassói aprópecsenye, desszertként Jimmy-kehely ( fagyik, grillázs, gyümölcs, tejszínhab, csokiöntet, likőr). A borospoharakon, a szalvétákon a koronás J betű, Zámbó Imre királyi logója díszelgett.
A pompás hotelavató díszvacsora után megmutatták neki a Zámbó Jimmy Szigete feliratú szállodai szobát, a királyi lakosztályt, baldachinos ággyal, felette az őt ábrázoló festménnyel, Edit Asszony Szentélyét, Adrián kuckóját, a Sebastian-zugot, a Krisztián-lakot. A királyi lakosztály mellett A három testőr feliratú hotelszobát, melyben a testőre pihenhetett, s külön szoba jutott a királyi ebnek is. Az egyik szobaajtóra a Szeress, hogy szeressenek tábla került.
Az álom luxuskivitelben persze nem csupán Zámbó Imre táncdalénekesnek szólt, bármelyik vendég bármennyi éjszakát eltölthetett Zámbó Jimmy festménye alatt, baldachinos ágyában. A popsztár halála után ez az álom is szertefoszlott, a Hotel Zámbó Jimmy ma már csak szállodatörténelem.

mixonline.hu