Több mint ezer előadás és mintegy húszezres látogatói létszám a mérlege a miskolci Művészetek Háza (MÜHA) ötéves eredményének; a kulturális intézmény szeptemberben ünnepli félévtizedes születésnapját.
A Művészetek Háza 2006 szeptemberében nyitotta meg kapuit a borsodi megyeszékhelyen, ezzel a belvárosban egy méltó, színvonalas kulturális központ jött létre, ahol nemcsak előadásokat, koncerteket, színházi műsorokat nézhet meg a közönség, hanem mozi, illetve galéria működik, kiállítások is szerepelnek a palettán – mondta Juhász Rita, a MÜHA vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 Mint kifejtette, az elmúlt öt év visszajelzései alapján a városlakók szívükbe zárták az intézményt, kialakult egy törzsközönség, amely folyamatosan keresi, látogatja a műsorokat.

A jubileumi programsorozatot úgy állították össze, hogy többféle műfajban mindenki megtalálja a számára kedvére valót. Szeptember 9-10-11-én szimfonikus koncert lesz Ezek mind mi vagyunk címmel, ennek részeként a Miskolci Szimfonikus Zenekar úgy lép majd a közönség elé, hogy a komolyzene mellett filmzene, operett, dzsessz is szerepel a repertoárban.

Szeptember 10-én szombaton a gyerekeknek a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal című programmal készülnek, a felnőtteknek a Szakcsi Lakatos Jr. Trió ad koncertet. Másnap a New York-i komédiák című kétfelvonásos vígjátékra várják az érdeklődőket a Centrál Színház előadásában.

Juhász Rita beszámolt arról, hogy igazi születésnapos, kedvezményes jegyárakkal készülnek, ezt az ajándékot az intézmény nyújtja a látogatóinak. Az intézményvezető megjegyezte: öt év után megújult a Művészetek Háza arculata, igazodott a Miskolci Szimfonikus Zenekar stílusához, színvilágához, és szeptembertől a honlap is új formában, új logóval és színekkel várja a látogatókat.