Évekig óta tartó agónia után megszüntetik Miskolcon a regionális tévét

Szeptember ötödikétől már nem találkozhatnak az MTV-t nézők a Regionális Stúdiók műsoraival. Ez egy csütörtöki, Miskolcon megtartott értekezleten derült ki, amit Élő Gábor, az MTI Hírcentrum Hírigazgatója tartott. A miskolci televíziós stúdiót és a Magyar Rádió Miskolci Stúdióját egy hónapja Balogh Zoltán rádiós szerkesztő vezeti, akit csütörtökön hivatalosan is kineveztek az összevont stáb élére. Nevük elhallgatását kérő televíziósok szerint a televíziós stúdió bezárása és a műsorok megszüntetése akkor már tudható volt, amikor a stábokat július 12-én összevonták és a rádióból bíztak meg egy szakembert a két szerkesztőség felügyeletével.

Az elbocsátások azért is érintenék érzékenyen a stábot, mert a napokban kapják meg hatan a stúdióból a felmondólevelüket. Velük még július 12-én közölte a csütörtöki értekezleten is részt vevő Stein Róbert, az MTV A. egyik főszerkesztője, hogy az alap a továbbiakban nem tart igényt a munkájukra.

A miskolci regionális stúdiót 2009-ben az MTV Zrt. akkori alelnöke, mostani vezérigazgatója, Medveczky Balázs már be akarta záratni, de akkor ezt Gúr Nándor szoci képviselő  ezt megakadályozta. Ez most azonban úgy tűnik, elmaradt.

eszakonline.hu

minap.hu