Közeledik a tanévkezdés , hamarosan ismét benépesül a miskolci Egyetemváros is. Elsőként a gólyák érkeznek: a hagyományoknak megfelelően augusztus végén várja az elsőéves hallgatókat a gólyák tábora. Az idén mintegy ezren jönnek augusztus 21-én, hogy felsőbb éves diáktársaik 5 nap alatt bevezessék őket a miskolci egyetemisták életébe, hagyományaiba.

A Gólyatábor megnyitójára augusztus 22-én, hétfőn este 7 órakor kerül sor − az időjárás függvényében – az egyetemi étterem előtt vagy az étteremben.

A csaknem egyhetes Gólyatábor az idén is számos izgalmas programmal várja a „beavatás” résztvevőit
a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzatának (ME-HÖK) szervezésében.
A campus ideális hely arra, hogy ennyi gólyát egyszerre elszállásoljon, tápláljon, és ami ezeknél sokkal fontosabb: szórakoztasson. A tábor egyik kiemelt célja ugyanis, hogy összerázza és közösséggé formálja az elsőéveseket. Ezt szolgálja e néhány napban minden, a stand up comedy-től és a vetélkedőktől az éjszakai túrázásig, a családias gulyásozástól a sportnapig.

A programok másik fele a tanulmányok megkezdéséhez elengedhetetlen ismeretek megszerzéséről szól majd. Bemutatkoznak az egyetem vezetői, diák- és más szervezetei, de a későbbi mindennapokhoz nélkülözhetetlen tanulmányi és hallgatói ügyintézésről is számos fontos és nélkülözhetetlen információ hangzik majd el.
Az egyetem nyolc karát és az intézetét képviselő felsőbb évesek, a szervezők a Miskolci Egyetem egyedülálló diákhagyományainak is fontos helyet biztosítottak a gazdag program összeállításakor, hogy az intézmény napjainkban is élő tradícióival is megismerkedhessenek a fiatalok.

Az elsőéves hallgatók számára ez lesz az első igazi találkozás következő éveik színhelyével, a miskolci Egyetemvárossal. Megismerhetik, mi mindent rejt magában a mintegy 80 hektáron elterülő campus. Megtapasztalhatják, mi mindent takar a „város a városban” – hogy milyen előnyökkel jár, ha a mindennapokban mindent egy helyen találnak. Hiszen az Egyetemvárosban egyebek mellett posta, bank, étterem, szórakozóhelyek, sport- és műfüves pálya, fitneszterem, papírboltok, korszerűen felújított kollégiumok és diákhotel is működik.

Az elsőévesek számára fontos információkat több kiadvány is megörökíti a gólyák számára: a tábor kezdetére jelenik meg a MERt-gólyahír, szeptember elejére pedig a Hallgatói Információs Zsebkönyv, mely egész tanévre hasznos és praktikus információkkal szolgál majd a hallgatói mindennapokhoz.

*
A Gólyatáborral kapcsolatban további információ Szabady Szabolcstól, a ME-HÖK elnökétől a 70/368-0818-as mobilszámon, illetve Varga Gábortól, a ME-HÖK kulturális alelnökétől a 70/866-4619-es mobilszámon kérhető.