Izrael a támadásokat követően légi csapást mért a Gázai-övezetben több célpontra. A hatóságok időközben bejelentették, hogy újabb terrortámadásra került sor Eilat mellett – egy ember megsebesült. összehangolt terrortámadás történt Izrael déli részén, az Eilat nevű üdülőváros közelében: fegyveresek gépfegyverrel, pokolgéppel, aknavetővel, majd páncéltörő lövedékkel támadtak izraeli járműveket. A mentőszolgálat szerint 7 civil vesztette életét a terrortámadásban, több tucat ember pedig megsebesült.

Izrael válaszul csapást mért a Gázai-övezetben, a támadásban 5 iszlamista fegyveres életét vesztette. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy öten a Népi Ellenállási Bizottságok (NEB) nevű, a Hamasztól függetlenül működő, palesztin iszlamista fegyveres szervezet tagjai voltak.

Csütörtök este újabb támadásra került sor Eilat mellett – egy ember megsebesült a lövöldözés következtében. A mentő és katonai alakulatok perceken belül kiértek a helyszínre, amelyet a levegőből biztosítottak a katonai helikopterek – írja a Jerusalem Post.

atv.hu / BBC / Jpost