Ismét országzászló lenghet  Miskolcon, a magyarság összetartozását szimbolizáló emlékművet közadakozásból építik fel, avatását augusztus 20-án tartják – tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője pénteken az MTI-t.
Az emlékmű egykoron a Népkertben, a Herman Ottó Múzeum épületével szemben állt, augusztus 20-tól pedig ismét ott leng majd a z országzászló- mondta a szóvivő, hozzátéve: az országzászló helyreállítását a Lévay József Közművelődési Egyesület szorgalmazta.
Dobos Tímea azt is közölte: az új emlékmű helyén évtizedekig egy Géniusznak nevezett szobor állt, azt a városi sportcsarnok előtt állították fel újra, a miskolci országzászló így jószerivel eredeti helyén lenghet újfent.
A Géniusz-szobor helyén új, magasabb alap épül, és egy faragott mészkő talpazatra állított árbocra húzzák majd fel a lobogót.
A szóvivő tolmácsolta Szabó Sándor református lelkésznek, az egyesület elnökének szavait. Azt mondta: a trianoni békediktátum után sok helyen avattak az országban ilyen és hasonló, a szétszakított magyarság összetartozását szimbolizáló emlékművet.