Családja szerint nem kapott megfelelő ellátást az ügyeletes orvostól, ezért halt meg szívelégtelenségben öt órával a diagnózis után egy 41 éves nő Szigetszentmiklóson. A Blikk az esettel kapcsolatban azt írja: az orvos egy kistelepülés korábbi vezetőjeként köztörvényes bűncselekménybe keveredett, de „kóros elmeállapotára” hivatkozva nem emelt vádat ellene az ügyészség.

Rosszullét miatt hívott orvost családja egy szigetszentmiklósi nőhöz, de férje szerint csak második hívásra érkezett segítség; az asszony vérnyomása alig volt mérhető, infúziót kötöttek be neki, de nem lett jobban, hét óra körül meghalt – írja hétfői számában a Blikk.

A napilap cikke szerint az orvost az Erzsébet híd 2002-es blokádjáért, közérdekű üzem működésének megzavarásáért ítélték el. Másodrendű vádlottként 30 nap közmunkát szabott ki rá a bíróság Budaházy Györggyel együtt. Az ítélet szerint „a férfi 1992 óta szenved szélsőséges hangulatingadozásokkal járó elmezavarban, amely enyhe fokban korlátozza őt cselekménye következményének felismerésében”.

A lap kereste az orvost, de lapzártáig nem érte el. A Magyar Orvosi Kamarától az ügyben az a válasz érkezett, hogy addig nem foglalkoznak az esettel, amíg nem egy konkrét, bejelentett etikai ügyről van szó. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál egyelőre nem talált illetékest a lap az ügyben.