Lehet! Ne mellőzd a finomságot, de csökkentsd a kalóriát!

Nem lehetetlen: élvezzük a nyári finomságokat, de vessünk be néhány kalóriacsökkentő trükköt! Sok ételnek, ropogtatnivalónak van könnyedebb változata, amely ugyanolyan ízletes lehet, mégsem hízlal annyira.

A tortilla chips helyett – amelyhez bőséges szószt adnak – válasszunk például sült pita csipszet, salsa szósszal, a benne levő paradicsommal ugyanis A és C-vitamint viszünk szervezetünkbe, és kevesebb benne a kalória.

A pita csipsz-ben ráadásul több fehérje van, és a telített zsírból is csak fele annyit tartalmaz, mint egy tortilla chips. 130 kalóriát is megtakaríthatunk, ha ezt ropogtatjuk.

Ha egy kis hideg élvezetre vágyunk, teljes gyümölcstartalmú változatot válasszunk: mi magunk is elkészíthetjük, és egy kis fagyasztóban állás után meg is van a 100 százalékos gyümölcsös fagyink.

Nyári édességnek kiváló, ha a barackos pite helyett zsírszegény vaníliás joghurtot és barack-darabokat keverünk össze, majd lehűtjük – az íz megmarad, de a kalória sokkal kevesebb: 238 kalória mínuszt jelent!

Úgy vélhetjük, hogy a mesésen elkészített kávéktól nem lesz bajunk: magától a kávétól nem is, ám a sok hab, csokiöntet bizony odavághat a fogyókúrának és a vonalainknak.

A habot hagyjuk el – díszítésnek és ízesítésnek pedig egy kis csokipor vagy light vaníliacseppek is megteszik. Finom kávénkkal így 90 kalóriát takarítunk meg.

Zöldítsük a smoothie-t – a gyümölcsös finomságnak valóban sok, a szervezetre előnyös hatású összetevője van, de sok esetben kalóriadús is. Legtöbbször tejjel készül, de akár nullakalóriás zöldteával is keverhetjük, és még egy kis koffeinlöketet is kapunk. Emellett 105 kalóriával kevesebbet fogyasztunk el.

Nyaranta mindenhonnan csábítanak a jégkrémek – nem árt azonban tudnunk, attól, hogy jeges, még ugyanúgy tele lehet cukorral.

A fűszer nemcsak ízesít, az étvágyat is csökkenti. Ezért ajánlott, hogy a krumplisalátánkat, vagy bármilyen köretünket, amihez illik, borsozzuk meg. Akár 179 kalóriát is megtakaríthatunk.

Ha szalonnadarabkákra vágyunk, ne kenyérrel együk – a vékonyra vágott szalonnát csavarjuk sárgadinnye darabok köré.

Különleges ízvilág, de a soványabb hús és a gyümölcs kettősével kielégítjük A és C-vitamin szükségletünket, és egy igazán finom, meleg időben is kiváló rágcsálnivalót kapunk.