Ugyanolyan proli surmókból verbuválták össze” a rendvédelmiseket, mint a „szélsőjobb tuskóagyú prolijait”

Minősíthetetlen hangnemben „figyelmeztette” Árok Kornélt, a rendvédelmi dolgozók Demonstrációs Bizottságának új elnökét és a rendvédelmiseket Gyarmati Pál ügyvéd. Az e-mailben „kriminális csürhének”, „proli surmónak” és „köcsögöknek” nevezi a korkedvezményes nyugdíjukért, a korábban beígért életpályamodellért és jobb munkafeltételkért küzdő rendvédelmi dolgozókat. Minderről a Hírszerző számol be.

Mint írják, Gyarmati Pál ügyvéd, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének címzett levelében arról érdeklődik, „kiknek a megbízásából nyomulnak törvénysértően, és hogy mernek fenyegetőzni” a rendvédelmi dolgozók – akiket az ügyvéd – „kriminális csürhének” nevez.

Gyarmati szerint kollégáival figyelték a korábbi demonstrációkat, és „megállapítható a nagyszámú, csoportosan elkövetett garázdaság vétsége, rendbontás szabálysértése, rongálás vétsége”, emiatt „tenni fognak róla”, hogy a Katonai Főügyészség és a Nyomozó Ügyészségek „elővegyék a bugris, tahó, hivatásos állatokat deviáns viselkedésükért”. (Az ügyvéd itt valószínűleg az április 16-i tüntetésre gondol, ahol a tűzoltók megnyitották a tűzcsapokat )

Gyarmati Pál – aki saját bevallása és a közösségi oldalakon található profilja szerint tagja a Fidesznek, a Horthy Miklós Társaságnak, a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak és a László Gyula Történelmi Egyesületnek – úgy véli, „ugyanolyan proli surmókból verbuválták össze” a rendvédelmiseket, mint a „szélsőjobb tuskóagyú prolijait”.

Nem ez az első eset, hogy minősíthetetlen stílusban megfogalmazott levelet küld Gyarmati: 2007-ben Gerő András történészt nevezte „szerencsétlen, nyomorult, galutszökevénynek”, aki befoghatná „bűzös lehelletű, mocskos zsidó pofáját”, Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es országgyűlési képviselőnek, Andrassew Iván újságírónak és Pásztor Tibor MSZP-s képviselőnek is kifejtette álláspontját. Pásztort Gyarmati „megnyúvasztaná”, amiért „oroszjóska seggrepacsizó haverja”