Miskolcnak úgy kell az új munkahely, mint egy falat kenyér. Ezért sokan örültek mikor a polgármester bejelentette: német érdekeltségű cégcsoport drótgyárat kíván nyitni a városban. Azonban mint kiderült nem mindenki örül, mert van akinek konkurenciát jelent.

Először is jó, ha tisztában van vele mindenki, a protekcionizmus ideje lejért, az Európai Unió négy alapelvének egyike a tőke szabad áramlása, vagyis például szabadon nyithat drótgyárat egy német Magyarországon, vagy egy magyar bányát Erdélyben. Amennyiben megfelel a tevékenységgel kapcsolatos előírásoknak senki nem szólhat ebbe bele.

– Minden befektetőnek, munkahelynek örülünk. Gond akkor lehet, ha munkahelyeket vesz el a városban. Saját nyersanyagból dolgozik és olcsóbb lehet, de az is elképzelhető, hogy kicsivel több pénzért munkaerőt csábít el a támogatásoknak köszönhetően. A megjelent hírek nagyon ellentmondóak azzal kapcsolatban is, hogy mit fog gyártani. Első sorban a Fux-nak és a Steelventnek lehet konkurencia – vélekedett Szilágyiné Baán Anna, a BOKIK titkára. Emlékeztetett arra, hogy nem szeretnék, ha a miskolci drótipari cégek úgy járnának, mint a két belvárosi bevásárlóközpont megnyitását követően a belvárosi kereskedők-írja a minap.hu