Az Index tudósítása szerint 3-5 ezer   ember vett részt a Tettrekész Rendőrszakszervezet Kossuth téri tüntetésén. Mint írják, a demonstráció jóval markánsabbnak tűnik a múlt hetinél.

 Szima Judit, a szakszervezet főtitkára a hírportálnak elmondta: a cél az, hogy felhívják a politikusok figyelmét az elvont nyugdíjkedvezmények visszaállítására és a tisztességes bérezés fontosságára. „A magyar népet nem lehet hülyének nézni” – fogalmazott a főtitkár.

A megmozduláson rendőrök, tűzoltók, vám- és

  pénzügyőrök, bv-dolgozók, bányászok, katonák és szimpatizánsaik tüntettek. A vuvuzelákkal, sípokkal, kereplőkkel felszerelt tüntetők „Orbán takarodj! ” illetve „Lázár takarodj! ” kiabálással fejezték ki az indulataikat.

 

A Kossuth szobortól a Dunáig felsorakozó tüntetők egy rövid beszéd meghallgatása után nemsokára a Belügyminisztérium Széchenyi téri épületéhez indulnak. A demonstrációt több száz rendőr biztosítja – írja az Index.

Az MTI szerint este a demonstrálók fáklyával állták körül a Parlament épületét. A tüntetők a helyszínen közfelkiáltással megszavazták, hogy egy későbbi időpontban demonstráljanak Orbán Viktor miniszterelnököt lakhelyénél. A szervezők bejelentették: megszervezik a tüntetést.

A hétfői volt a rendvédelmisek harmadik tüntetése a Parlamentnél.