Lehetne jó szívvel szeretni ezt az országot és ezt a várost, ha a folytatólagosan kompenzálók nem zavarnának fesztelenségünkben. Itt van mindjárt ez a belvárosi séta, a Jobbikos pártelnökkel. A Jobbikos európai és magyar parlamenti képviselők, a helyszíni felvételek tanulsága szerint, hullámként vonultak a Városház tértől a Villanyig a villamos síneken:”Miskolcon, a Fidesz, elszabotálja az elszámoltatást.”- mondta az elnök rövid szünet után, a Szinva teraszon. Így vitorláztak ők az idegeinken, visszacsapódó kijelentéseikkel. Miután viszont az elnök keze dedikációkat  kezdett rajzolni a saját beszédeit tartalmazó saját könyvébe, mint a viccbéli jó rabbi, itt ő már mindenkinek igazat adott. (Igazad van fiam. Neked is igazad van fiam. De rabbi, hogyan adhatsz igazat egyszerre két egymásnak ellentmondó felfogásnak? Neked is igazad van fiam.)

Szóval, a Jobbikosok szerint, szabotálják Miskolcon az elszámoltatást. Ezeknek a nyelvi pozíciói mindig akkor gyengülnek, ha konkrétan rákérdez valaki, valamire: példának okáért, ki, mikor, melyik ügyben, és pontosan milyen módon szabotál itt Miskolcon, elszámoltatás helyett? Ha már egy egész ország Jobbikos pártelnöke idejött, ezekre a kérdésekre kellett volna válaszolnia.

Csakhogy segítsünk, a nyelvi pozíciók javításában.

Nem segít viszont senki már, a miskolci Idősügyi Tanácson, akik ha jól értettem egyszerűen megsértődtek. Oszt feloszlottak, mert nevüket hallván mostani városvezetők a „baloldaliságot emlegették”. A mindenkori szocialista szocális miniszterek állandó kitüntetettjei, ezennel küldetésüket vagy micsodájukat, befejezettnek nyilvánították.

Tehát a miskolci idősügyisek nem szabotáltak senkit és semmit, csak egyszerre dadogó letéteményesei lettek, konkrétan, a valódi korosztályi képviseletnek.

Helyi, látszólagos Jobbikos elszámoltatási lelkesültség, halovány korosztályi képviselet a baloldalon.

Mint a soft pornó: gyönge változatok.