Presztízskérdést csinálnak, a működben: ezek a nagyszerű mezőkövesdi klubvezetők, a hajdani Trencsényi SE méltó utódai akkor, amikor ragaszkodnak stadionnak nevezett falusi focipályájukhoz most, az NB II. valószínű bajnokavatóján. Ugyanis a hétvégén a DVTK-nak, már a döntetlen is  elegendő lesz a feljutáshoz. A diósgyőri szurkolók már Kazincbarcikára is jó kétezren jutottak el a legutóbbi idegenbéli szereplésükkor, így nem kell különösebb képzelőerő ahhoz, hogy kijelentsük: a mostani várható bajnokavatóra, akár nagyságrenddel több diósgyőri érkezése prognosztizálható Mezőkövesdre.

Látták már a mezőkövesdi pályát? Az 570 férőhelyes lelátóval szemben, mint Szirmán, vagy Mályiban, lábas-vascső fut párhuzamosan az oldalvonallal. E mögé akarnak ezek a megalkuvás nélküli matyó hazafiak – pontosabban tudásuk legjavát nyújtó észak-magyarországi sportvezetők  kétezer – vagy több – diósgyőrit odazsúfolni.

Ez akkora hülyeség, mint aminek elsőre látszik.

Kódolva van a botrány.

És méltatlanok a körülmények.

Vojtekovszki, a mezőkövesdi sportigazgató óvatosan kóválygó nyilatkozatában, így tologatja a szart:”Van egy bizonyos határ, ameddig felelősséget tudunk vállalni és ameddig a rendőrség megengedi.”

Na, ne! Vojtekovszki ne rémüldözzön már előre, hanem próbáljon meg cselekedni! Ha ezt a meccset nem viszik máshová – jó, ne Diósgyőrbe, de mondjuk Egerbe, a felelősség nagyobb része igenis az övé, meg a mezőkövesdi egyesületé!

Annak minden következményével.