A szélsőségesen gyűlölködő hírportálon komoly cégek nem szoktak hirdetni. Legálisan ezt nehezen is tehetik, mert a portál nemcsak az offshore adózást propagálja, de maga is „offshore” működik.

Úgy tűnik azonban, hogy a Suzukinak nem voltak aggályai, az egyik hirdetés ugyanis a Suzuki hivatalos oldalára vezetett.

A szlogent is a célközönséghez igazították?

Nehezen tartjuk elképzelhetőnek, hogy kuruc.info puszta szívességből tette ki a reklámot. Nemcsak azért, mert most nemzetivé lett Suzuki Magyarországon is angol szlogent használ („way of life”). Hanem azért is, hiszen fél éve még a kuruc.info szerkesztői vezető publicisztikájukban nevezték a kb. mosakodni se tudó prolik autójának.

(A proli általában nem utazik külföldre (ha igen, az nem kis szégyen…), a tömegközlekedés, esetleg a Trabantot kiváltó Suzuki jellemző rá (Suzuki Swift – proli Jaguár). A prolinak magas a távhő- és az áramszámlája, viszonylag alacsony a vízfogyasztása. Kuruc.infó, 2010 december)

Innen nézve figyelemre méltó, hogy a kuruc.info most a Swiftet a magunkfajták autójaként ajánlják. Most akkor magukat is prolinak tartják?

A publicisztika szerint a „proli a saját anyját is eladná”. A prolis publicisztika utáni Swift-hirdetés mindenesetre hasonló pénzéhséget mutat a kuruc szerkesztőitől. Ami tegnap még a prolik autója volt, az ma már a magunkfajtáké…