Talpig Nike-ben. Másodfokú bíróság előtt a begerjedt Muszkás oldali cigányok

A tizenegy elítélt közül  már mindenki volt büntetve. Egy mondta, hogy nem, ez a férfi viszont azt sem tudta megmondani, mikor született. Egy-két kivétellel mindenkinek több gyereke van, hasonló arányban nem dolgozott senki, és csak egy embernek volt szakmája. Vona Gábor álmodik ilyeneket, már ha egy mondatban szeretnénk összefoglalni a történetet.
Tavalyelőtt, március 15-én Miskolc több, romák által sűrűn lakott területén terjedt el a hír, hogy nemzeti-radikális csoportok jönnek a városba, hogy őket megtámadják. Az egésznek semmilyen alapja nem volt, de a a Muszkás oldalban lakók Molotov-koktélt kezdtek gyártani, elkezdtek fegyvereket farigcsálni, és autó külsőket égettek, ahogy azt az amerikai filmekben látni. Hajnali egy óra körül arra autózott  két fiatal magyar férfi és egy nő, egy lesötétített oldalüvegű piros Peugeot-ban. A cigányok elállták a lassan közeledő autó útját, majd dorongokkal, vasrudakkal, bozótvágó késekkel, baseballütőkkel kezdték ütni a kocsit, s közben úgy biztatták egymást, hogy „büdös magyarok, üssétek őket!” Az autóban ülőket a szétvert szélvédő szilánkjai megsebesítették ugyan, de a sofőr még azelőtt el tudott hajtani, hogy őt, vagy utasait a dühöngő önvédők kiszedték volna a kocsiból.
dr. Pászti Attila bírói tanácsa ma kezdte a másodfokú tárgyalást a begerjedt cigányok ügyében Miskolcon. Első fokon olyan kemény ítéleteket osztott ki a bíróság, amelyet a cigány jogvédők még azóta sem tudtak lenyelni, így nem véletlen, hogy a tárgyalóteremben ma az érdeklődők felét be sem engedték, mert nem volt hely. A romák nagyobbik része Nike cuccokba, mások Adidasba öltöztek.P1210185_640x480