Az ózdi Fidesz korábbi fenyegetéseit beváltva, a mai napon visszahívta a Jobbik külsős bizottsági tagját, Janiczak Dávidot, azért mert publikációiban felhívta a figyelmet a Fidesz-KDNP viselt dolgaira.

Az ózdi alapszervezet közleményében kijelentette: a Fidesz ózdi vezetése 2011. április 18-án hozott döntésével üzent a Jobbiknak, hogy fogja be a száját. A fideszes többségű testület ugyanis úgy döntött: bizonyos személyeket kizárnak az önkormányzati munkából. A mai napon pedig úgy határoztak: Janiczak Dávidot, a Jobbik külsős bizottsági tagját visszahívják.
A Jobbik elítéli azt, hogy azért lehetetlenítsék el a képviselőtestület egyik tagjának munkáját, mert publikációiban felhívta a figyelmet a pártszövetség városvezetésében elkövetett csalárdságairól, választópolgáraik faképnél hagyásáról, mellyel a vezető elit és rokonsága anyagi helyzetét a szükségesen túl is támogatja közpénzből, míg a szegénységben szenvedő választópolgáraiknak hátat fordítottak. Janiczak Dávid ellenzéki politikusként korrektül végezte munkáját, mindig a nemzet és a városlakók érdekeit szem előtt tartva – húzták alá.
Az ózdi Jobbik felhívta a figyelmet arra, hogy tudomásuk van arról, hogy Vitális István kabinetvezető és Fazekas Zoltán alpolgármester már novemberben megfenyegették, hogy amennyiben a Jobbik nem lesz csendes partnerük, úgy visszaveszik a külsős bizottsági helyeket. Természetesen egy jobbikos sem azért vállalta a haza szolgálatát ebben a tisztességtelenül berendezett politikai életben, hogy megfutamodjon egy ilyen fenyegetés hatására, így Janiczak Dávid sem.
A mai napon határoztak Molnár László visszahívásáról is, aki az Ózdi Vízmű Kft. felügyelőbizottságának külsős jobbikos tagja volt. Ennek oka az, hogy a város hamarosan megkapja pályázaton nyert 3 milliárd forintos vízmű korszerűsítési támogatását, melyet így kizárólag a Fidesz-KDNP és holdudvara kezelhet mindenféle ellenőrzés nélkül. Tapasztalatból tudhatja mindenki, mit jelent ekkora közpénz kontrollálatlan felhasználása – tájékoztatott a szervezet.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Ózdi Alapszervezete elítéli a Fidesz-KDNP városvezetésének és a Fidesz helyi elnökségének döntését, mellyel semmi beveszik a szabad véleménynyilvánítást és szólásszabadságot. A Jobbik továbbra is kiáll a magyarok, a városlakók, a választópolgárok érdekeinek képviselete mellett, folytatja a tájékoztatást minden elérhető médiumon keresztül, és nem hagyja, hogy az „érinthetetlen többség” szabadon, sötét lepel mögé bújva garázdálkodhasson.
Janiczak Dávidot szerint azért szabták ki ezt a „büntetést”, mert fel merte hívni a figyelmet többek között arra, hogy a városvezetők maguknak busás jutalmat adnak, miközben Ózd csődközelben van, sőt, a polgármester saját feleségének kreált egy pozíciót. Janiczak aláhúzta: nem félnek, s a továbbiakban is kimondják az igazságot, mert az igazság szabaddá tesz.
(Barikád nyomán)