Nemi erőszak sajátgyerek  sérelmére (Rásonysápberencs) (perbeszéd és ítélet várható, akár adélelőtt folyamán)2011. május 2. 8.00 óra I. emelet 127. Dr. Czibrik Attila

 A B.A.Z. Megyei Főügyészség 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt három személlyel szemben. A vádlottak egy 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja. Közös háztartásban éltek és nevelték 2008-ig négy kiskorú gyermeküket. A gyerekek a cselekmények időpontjában azaz 2008 évben 10, 9, 8 és 4 évesek voltak. A vádlottak mindhárman,

  vagyis a szülők és a nagyapa is, rendszeresen bántalmazták a gyerekeket és rendszeresen szexuális aktusokra kényszerítették őket. Ennek során rendszeresen, vagyis hetente többször is, a gyerekeknek végig kellett nézniük szüleik szexuális játékait és aktusait, illetve veréssel arra kényszerítették őket, hogy ebben vegyenek részt. Ennek során a négy kisfiúnak az apa nemi szervét szájukba kellett vennie, anyjuk nemi szervét nyalogatniuk kellett. Többször kellett anyjukkal nemileg érintkezniük. Mindhárom vádlott valamennyi gyerek nemi szervét szexuális izgatta. Apjuk és nagyapjuk a tiltakozó, síró, fájdalomra panaszkodó kisfiúkkal análisan közösült. A gyerekeket arra is kényszerítették, hogy egymás nemi szervét szájukba vegyék. A nagyapa is többször orálisan elégíttette ki magát a gyerekekkel. A gyerekeknek a család kutyájának nemi szervét is nyalogatnia kellett.

 

A fenti cselekményeket évekig folytatták a vádlottak, míg egy alkalommal az apa a 10 éves kisfiú hátára úgy ráütött, hogy annak nyoma egy hétig látszott, így azt az iskolában is észrevették. Ekkor még csak figyelmeztették a szülőket a gyermekvédelmi hatóságok.
A bántalmazások azonban nem szűntek meg. A szülők és a nagyapa rendszeresen puszta kézzel vagy seprűnyéllel, bodzavesszővel ütlegelték a gyerekeket. A sérüléseket az óvodás korú gyereknél is észlelték kívülállók.
Az apa egy alkalommal a gyerekek szeme láttára felakasztotta a kutyát a nyakára tekert kötéllel és hagyta az állatot 5-6 percig szenvedni, majd egy késsel elvágta a kutya torkát. Az állatot a gyerekek szeme láttára feldarabolta és elásta.

A gyerekeket 2008-ban kiemelték a családból, majd nevelőszülőkhöz kerültek, ahol beszámoltak a velük évek alatt megtörtént szörnyűségekről.

A vádlottak cselekményükkel a 4 gyermek testi, értelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését súlyosan veszélyeztették. A gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak azóta is.

Az ügyben kirendelt elmeorvos szakértő megállapította, hogy a vádlottak mindhárman súlyosan pszichopatizálodott személyiségűek, infantilis ösztönvezetésűek, szexuálisan szadisztikus erőszakos magatartás jellemzi őket.
A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak. A cselekmények miatt, mely a nemi bűncselekmény mellett állatkínzás bűntettét is megvalósítja, akár 10-től 18 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.