Erőszakellenes demonstrációt tart szerdán Magyarbánhegyesen a Jobbik- tájékoztatta a Beolt Samu Tamás Gergő Békés megyei elnök.

A demonstráció 20-án este 18 órától 20 óráig tart a községben, ahol néhány hete meggyilkoltak egy kocsmárost. A rendezvény apropóját ez adja a szervezők tájékoztatása szerint. A helyszín: Kossuth Lajos utca és a Jókai Mór utca kereszteződése. A rendezvényen Samu Tamás Gergő mellett Verebes Tibor, a Jobbik magyarbánhegyesi elnöke, illetve a párt helyi önkormányzati képviselője, Oláh Zoltán mond beszédet.

Az eseményen jelen lesz a Szebb Jövőért polgárőrség is, akik a Jobbik közleménye szerint biztosítják a helyszínt.

Egy 23 éves pitvarosi férfi március végén agyonverte a pultost, majd elmenekült a magyarbánhegyesi kocsmából. A település főutcáján lévő presszóban pultosként dolgozó 49 éves helyi férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalember a helyszínről elmenekült, de a makói rendőrök a lakhelyén elfogták – számolt be akkor a Beol.

A lap a magyarbánhegyesi polgármestert, Sódarné Varga Gyöngyit a dinnyeföldön érte utol telefonon, mert épp szabadságát tölti, de így is elhatárolódott az eseménytől. A kisebbségi önkormányzat is értetlenül áll a tervezett demonstráció előtt, a községben szerintük nem jellemző a gyöngyöspataihoz, illetve hajdúhadházihoz hasonló békétlenség.
Gyakorlatozás Gyöngyöspatán

A hétvégén a „Véderő” nevű csoport katonai jellegű kiképzőtábort akar nyitni Gyöngyöspatán. A civil szervezet internetes oldalán azt írják: egyebek mellett fegyverismeret, lövészet, közelharc lesz a programok között. A jelentkezőket felkérik, hogy hozzanak magukkal airsoft fegyvert és bokszkesztyűt is.