Bettino Craxi, az olasz szocialisták főtitkára, az ország többszörös miniszterelnöke, – egyébként Berlusconi hajdani esküvői tanúja – a 90-es évek elején, egészen Tunéziáig futott. A Mani Pulite, azaz a Tiszta kezek korrupció ellenes mozgalom legfontosabb eredménye az volt, hogy a vizsgálatok során 4000 embert hallgattak ki és 460-at ezek közül le is tartóztattak.

És mindezek után, teljesen átalakult a politikai térkép Olaszországban.

Nálunk, 2010-ben, csak a politikai térkép alakult át. És nem futott senki sehová.

Ellenben ma hallottam, hogy

  Szűcs Erika Leányfalura költözött.

 

(Most csukjuk be a szemünket és suttogjuk magunk elé primitív durváskodás nélkül: természetesen működik a liberális minimum.)

Erika mindig is igazi, helyi szocialista reménypont volt. Ha a hitüket vesztő káderek például ránéztek 1990 után, láthatták: mégis lehet. Három bankos állása volt, ebből kettő kapcsán gyanúsított lett. 1996 és 1998 között, az ETL RT. felügyelőbizottsági tagja volt. Élő tanúbizonyságát adva annak, hogy mi lesz azzal a céggel, azzal a párttal és azzal az országgal akkor, ha a mocsadék erkölcsöt nemcsak eltűrik, de egyenesen kikényszerítik.

És kitermelik újra, meg újra.

Miskolci lakosként, 2002-ben alpolgármester lett. Itt nem volt tehetségtelen. Hanem közepes tehetségű. A következményeket persze, ma már mi nyögjük. Ellenben a városban, 2010-ben, sikerült kétszer is minden idők legdrágább MSZP-s politikai kampányait megvalósítani.

Köszönjük. Igazán tanulságos volt Erika.

Azután nem bírt teljes egy évig miniszter lenni. Bajnai elküldte. Nem sokkal ezután, sajtófigyelést vállalt. Jó pénzért. A korábbi munkahelyén, a minisztériumban.

Sok boldogságot, Leányfalun!

Nincs olyan érdek, amely ezt tolerálhatná.