Kövér László szerint nem volt előrelátható, hogy a médiatörvény felháborodást vált ki, és szerinte amúgy nem is kellett alapvetően megváltoztatni. Az MSZP szerinte legalább annyira veszélyes a demokráciára, mint a Jobbik. A fideszes házelnök az osztrák Die Pressének nyilatkozott.

„Ha a gyakorlatban kiderül, hogy a médiatörvény befolyásolhatja a sajtószabaság érvényesülését, akkor ismét módosítjuk a jogyszabályt” – jelentette ki Kövér László a Die Presse osztrák lapnak adott interjújában. Az online kiadásban pénteken megjelent interjúban Kövér azt állította, hogy „nem volt előre látható a politikai hisztéria”, és végül az Európai Bizottság „sem követelt alapvető változásokat” a törvényben.

Az EB négy, a szabályozás lényegét érintő változtatást követelt, ezért a módosítás után a kiegyensúlyozottsági követelmény nem vonatkozik az írott és az online sajtóra és nem kötik regisztrációhoz az internetes tartalmak készítését.

Kövér az interjúban kommunistázott is, szerinte a médiatörvény európai bírálói attól tartanak, hogy „elvtársaikat, akik átmentették magukat a kommunista időszakból”, most kiszorítják.

Kövér az interjúban kizárta a megbékélést az MSZP-vel. „Hogyan lenne ez lehetséges most, ha az elmúlt húsz évben nem sikerült?” – felelte a kérdésre. Szerinte a szocialisták „kétszer tönkretették az országot”, 1990-ben és 2010-ben is. 1990-ben a szocialisták 10,89 százalékos eredményt értek el, mindössze 33 parlamenti képviselőjük volt.

Kövér az interjúban arról is beszélt, hogy a Jobbik és az MSZP is veszélyt jelent a demokráciára, de a gyakorlatban egyik pártot sem tartja veszélyesnek, mert a szocialistáknak nem érdeke a demokratikus keretek feloldása, a Jobbik meg nem elég erős ehhez.