A Magyat Távirati Iroda (MTI) legtöbb ügyfele semmilyen tájékoztatást nem kapott a távirati irodától arra vonatkozóan, hogy mire számítson április 1-jétől. Elvileg – a korábbi bejelentések és az új médiatörvény értelmében – ettől a naptól kellene ingyenessé válnia a távirati iroda szolgáltatásainak

A kreatív.hu több kiadó és szerkesztőség vezetőjével folytatott beszélgetése alapján állítja, hogy az MTI április 1-jétől nem lesz ingyenes, és még maguk az MTI munkatársai sem tudják pontosan, hogy mikortól lesz az, már ha egyáltalán az lesz.

Tavaly év vége és 2011 elején az MTI szerződésmódosítási javaslatot küldött ki ügyfeleinek – írja a lap-, amiben azt javasolták, hogy a hosszabb időre szóló felmondási időt változtassák meg. Ezt többen megtették és az 1, 3, illetve 6 hónap helyett azonnali felmondásra módosították meglévő szerződéseiket. Több tartalomszolgáltató korábbi határozott idejű szerződését március 31-ig szólóra módosította, arra számítva, hogy onnantól kezdve már ingyenesen férhet hozzá a távirati iroda híreihez.

Az biztos egyébként, – kreativ.hu szerint – hogy nem lesz minden ingyen az MTI-nél, csak a közszolgálati tartalmakért nem kell majd fizetniük a piaci szereplőknek sem, bár az még nem világos, hogy mikortól.
fn.hu