Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el kellett volna mondania, hisz abban aztán végképp nincs semmi szégyellni való. Mondjuk, szerintem a Fidesz egyik álszent PR-osa javasolta a köztársasági elnöknek ezt a nyelvvédő karaktert. Hát elég hülyén fest – igaz, arrafelé a képmutatás mindennapi rutin…

Na de Pál ismét nem tudott helyesen leírni egy szép, magyar, öt szavas mondatot. Most épp a zagyvarékasi művelődési házban, a helytörténeti kiállítás megtekintése után érzett olthatatlan vágyat arra, hogy a valóban nívós falukiállításról a vendégkönyvben kifejtse a véleményét. .

A Pulitzer Nővérek blog számolt be, hogy Schmitt Pálnak a „szívből gratulálok a szép gyűjteményhez” szövegben is sikerült egy hibát vétenie. A magyar nyelv védelméért rendre szót emelő államfő ugyanis a gyűjteményt rövid „ü”-vel írta; a dátum végéről pedig lefelejtette a pontot. Nyilván a sietség miatt.

Azonban nem ez az első helyesírási hibája a köztársasági elnöknek. Legutóbb egy vidéki csárda vendégkönyvében sikerült rosszul írnia az államfő és az állomás szót, máskor pedig a Himnusz verssorai kerültek fel a magyar nyelv szabályaival ellentétes módon saját honlapjára. Igaz, utóbbiról állítólag nem tehetett….
Persze, az ilyen megmozdulásokat az internet sem hagyja szó nélkül.

Több olyan internetes oldal is született, ahol a mi Palinkat parodizálják. Az első ilyen a Schmitt Yourself!, ahol kettő vaníliás karikát varázsolhatsz egy általad feltöltött képre. Aztán a második aljas provokáció a schmittify.com, ahol az általad beírt internetes oldalra generál helyesírási hibákat a weblap.

Közben több flashmob akció is szerveződött már Pali képességeinek kidomborítására. Természetes, hogy most is van egy szervezés alatt, péntekre a Societas készül adni egy helyesírás gyakorlófüzetet az elnök úrnak…

Vajon a nemzet tolla nem vállalhatatlan a Fidesznek? Mert az országnak már egy ideje az…