Demonstrációt, fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton este, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A felvonulásra szóló felhívás címe: „Demonstráció a cigányterror ellen.”

A rendezvényen több jobbikos országgyűlési és önkormányzati képviselő is felszólal, a főszervező nem jobbikos képviselő, de az önkormányzati választásokon 2010-ben a Jobbik színeiben indult, Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán március 23-án gyilkoltak meg egy asszonyt, az eddigi adatok szerint az albérlői. Még aznap Egyed Zsolt és Balla Gergő, jobbikos országgyűlési képviselők aznap közleményükben azt írták: „Hejőszalontán brutális, cigánybűnözők által elkövetett gyilkosság történt, az áldozat egy 50 év körüli helyi asszony, akit saját házában gyilkoltak meg. A neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás és a helyi lakosok beszámolóiból megtudtuk, hogy a helyi lakos torkát elvágták és több késszúrással megölték a saját házában.”

Fáklyás felvonulás Teréz néni emlékére

 A fáklyás felvonulást egyébként a március 23-án megölt idős asszony, Teréz néni emlékére szervezik. Este hat órakor a helyi sportpályáról fáklyás felvonulás indul a megölt asszony házához, ahol gyertyákat helyeznek el.