Börtönbe kell vonulnia az aszalói önkormányzat független képviselőjének, Helmeczi Barnabásnak (54): a férfit gyerekek megrontása miatt ítélték el három év négy hónap börtönre. Helmeczi a vád szerint 2009-ben három kislányt (5, 9 és 11 évesek) molesztált.

A borzalom akkor történt, amikor H. Barnabáshoz kacsákat mentek nézni a gyerekek. Az önkormányzati képviselő ekkor a kislányokat egyenként az ölébe ültette, és ujjával a nemi szervüket ingerelte, feneküket simogatta. Majd a lányokat arra kérte: a történteket ne mondják el senkinek. A kicsik azonban hazarohantak, és sírva számoltak be a szörnyűségről. A pszichológus szakértő szerint a gyerekek életszerűen adták elő a történetet.
A falu azonban a mai napig hisz H. Barnabás ártatlanságában, még aláírást gyűjtöttek érdekében (mint ahogy Hunvaldért is kirajzottak tüntetni hívei a letartóztatása után).
– A Legfelsőbb Bírósághoz fordulunk, mert az egész ügy azon áll vagy bukik, hogy a gyerekek mennyire szavahihetők – magyarázta Lichy József, H. Barnabás ügyvédje.
(Blikk nyomán)