Oszkó Péter szerint idős szomszédja maga kérte, hogy kössenek eltartási szerződést, miután a vagyon felett civakodó rokonok megfenyegették, gondnokság alá helyezik és átveszik a rendelkezést a vagyona felett. A volt pénzügyminiszter a Facebookon azt írja, korábban tényleg felajánlották a szomszédnak, hogy ha el akarná adni a telket, ők szívesen megvennék, de ebben az időszakban éppen az egyik rokon „vette elő” az ötletet.

A politikus az ügyvédről azt írja bejegyzésében: „Ő maga küldött egy adásvételi szerződés tervezetet, kvázi, mint a szomszédunk ügyvédje, azzal az apró szépséghibával, hogy anélkül, hogy erről a szomszédunkkal egyeztetett volna, a saját számláját adta meg, ahova a vételárat fizetnünk kellett volna”.

A volt politikus a közösségi oldalon arról is ír, hogy az eltartási szerződést végül úgy írták meg, hogy előtte az idős emberről orvosi szakvéleményt kértek, miszerint cselekvőképes és teljes egészében beszámítható, másrészt pedig a szerződésbe is bekerült, hogy ha a jövőben bebizonyosodna, hogy a szerződés nem egyezik meg a szomszéd akaratával és érdekeivel, akkor az utólag is érvényét veszti.

Az említett ügyvéd, aki a Magyar Hírlapnak a család képviselőjeként nem teljes nevén, hanem G. Györgyként nyilatkozott, azt mondta: Oszkó beszámolója tele van csúsztatásokkal, hazugsággal és ferdítésekkel. „Ha Oszkó és felesége jóhiszemű lett volna, megvárják a bíróság döntését a gondokság alá helyezésről, ők azonban ingyen akartak hozzájutni a százmilliós ingatlanhoz” – mondta a lapnak.

A Magyar Hírlap múlt pénteken írta meg, hogy eltartási szerződést kötött telekszomszédjával, egy 91 éves férfival Oszkó Péter, korábbi pénzügyminiszter. Az idős ember halála után a korábbi tárcavezető feleségére száll ingatlanja, amely az értékbecslés alapján 67 milliót ér.

Cserébe a volt pénzügyminiszter állandó felügyeletet biztosít a férfinak, fizeti a rezsit és gondoskodik az ellátásáról. A bejárónőt már nem fizeti, azt az idős ember finanszírozza, bankszámláján ugyanis 80 millió forint van. A férfi örökösei szerint a tartási szerződés megkötésekor Oszkóék vélhetően rosszhiszeműen jártak el és kihasználták az idős ember pszichés állapotát. Az ügy miatt feljelentést tettek az ügyészségen.